galina-ruleva.dir.bg

 
galina-ruleva.dir.bg

 
Рейтинг: 3.00
(940)
СЪБИТИЯ
"Историята, населена с хора" - интервюта
Публикации
ЛИЦА
ЛИЦА II
На гости...
Банско джаз фест
Сп. "Изкушение"
Гурме зона
Книжарница
Видео
Новини
Банско галерия
Фото Галерия
Етно
За контакти



Публикации
  Айвалък
16.01.09 17:24
Древна турска легенда разказва, че на Дявола му писнало от проблеми и си потърсил тихо красиво местенце - намерил го на Малоазийския бряг. Въпросното хълмче се издига на 120 метра надморска височина в южния край на Ердемитския залив в Егейско море, където туристите задължително се снимат за спомен между кактусите и палмите. Днес местността Шейтан софрасъ (Дяволската маса) е сред основните забележителности на малко известния у нас турски курорт Айвалък.

Вземи в gLOG
Метеора
09.01.09 18:27
Има пътища, които трябва да бъдат извървяни и неща, които трябва да се видят. За едни Гърция - това са камънаците на древна Елада, за други екзотиката на морските курорти, за трети таверните с потрошените в екстаз паници.Не е много ясно къде по скалата на туристическия интерес са религиозните паметници, все пак не сме си били много мили с гръцкото духовенство. Но Метеора е място, което трябва да се види.

  Разлог
18.02.09 21:03
Община Разлог завърши едногодишната програма по проекта за трансгранично сътрудничество ”До изворите на река Места-Нестос”. Територията от Разлог до Драма и Кавала през новия граничен пункт Ексохи-Илинден, обявен за символ на българо-гръцкото приятелство, е изключително благодатна за туризъм, почивка, развлечения.

  Витебск I
18.02.09 19:02
Градът в който всичко лети. Хора, покриви и фантазии. Такъв създава в картините си родния Витебск Марк Шагал. Сънародниците му, нали си имат от всичко по много, с лека ръка оставят на французите да го нарекат френски художник. Само че малко преди да получи френско гражданство през 1937 година той пише - считам себе си руски художник, макар всички да ме смятат интернационален.

  Витебск II
18.02.09 18:57
Витебск е град, където денят и нощта се сливат. Това е мястото на един от най-големите попфестивали “Славянски базар”.

  Истанбул
18.02.09 18:47
Уйкенд в Истанбул е нещо твърде освежаващо. На фона на приобщаването ни към Европа в едно връщане към Ориента има нещо познато и интимно.

 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 край 

0.0951