galina-ruleva.dir.bg

 
galina-ruleva.dir.bg

 
Рейтинг: 3.00
(940)
СЪБИТИЯ
"Историята, населена с хора" - интервюта
Публикации
ЛИЦА
ЛИЦА II
На гости...
Банско джаз фест
Сп. "Изкушение"
Гурме зона
Книжарница
Видео
Новини
Банско галерия
Фото Галерия
Етно
За контакти



Публикации
Вземи в gLOG
Студена I
24.01.09 22:01
Пернишкото село Студена се слави с язовир, старата църква "Свети Георги", козе сирене и джанкова ракия

  Париж
16.01.09 16:53
В 18 век неуморимата аристократка и писателка Мадам Дьо Стал пише “Париж е онова място в света, където човек най-добре може да мине без щастие”. Ами да. Щастието тук те обгръща като цветен сън и той всъщност е истинската храна за въображението.

  Замъка "Валенсай"
16.01.09 17:16
Звездата на Шарл Морис де Талейран, княз Беневент изгрява ярко по времето на Наполеон, където е министър на външните работи. Самият император участва в покупката на замъка “Валенсай” през 1803 година с идеята той да се превърне в място за дискретни дипломатически срещи и преговори, каквито Талейран умело осъществявал. Замъкът се намира на не повече от три часа път от Париж, в долината на река Лоара, едно магнетично място, където са събрани около 70 от най-забележителните замъци на Франция.

  Замъка "Шанонсю"
16.01.09 17:02
Френският замък Шанонсю има прекрасна кухня, но не затова е наречен “замъкът на дамите”. Макар че там е отсядала и скандалната писателка на 18-тото столетие Жорж Санд. От 14-тото столетие насам той все е попадал в различни ръце, но е строен и досторояван най-вече от жени. Да не си помислите, че с техните пари. Нищо подобно. Парите идват все от мъжете, а реализацията от напористите съпруги, любовници или фаворитки на крале и аристократи.

  Солун
16.01.09 17:31
Настана глобалното затопляне. Не само в климата, но и във взаимоотношенията. Уйкенд в Солун е като да прескочиш по чехли до съседите за едно кафе. От митничарите вече вместо гняв се излъчва апатия. Не ни поглеждат. 350 километра до морето са си направо зимно изкушение. Югът се усеща, защото става все по-зелено. Появяват се палми, маслинови дръвчета и изящни вретеновидни кипариси.

  Етъра
01.02.09 00:52
Посещението на етнографския комплекс “Етъра” край Габрово е като ритуал на поклонение пред българската традиция. В делничен ден това е тихо, спокойно и направо мистично място. Човек се пренася в атмосферата на Възраждането. Край реставрираните навремето тепавици и караджейки изниква малко селище със своя атмосфера и живот.

 начало 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 край 

0.0858